Mjesec ljubavi u Hoću knjigu: ugrabite omiljene naslove uz popuste do 30 posto

23.02.2018. Piše: Tatjana Barat
header image

Iako se veljača, poznata i kao mjesec ljubavi, bliži svome kraju, još uvijek možete kupiti neke od najljepših ljubavnih romana i publicistike snižene i do 30 posto u svim Hoću knjigu knjižarama.

Ljubav Ljubav u svim oblicima
Izbor je zaista velik jer možete birati između više od osamdeset naslova koji su svi redom objavljeni u posljednje dvije godine i među kojima se kriju prave književne poslastice. Dakako, kako mi slavimo ne samo romantičnu partnersku ljubav, nego ljubav u svim njezinim oblicima, na našem popisu možete pronaći i knjige koje progovaraju o roditeljskoj ljubavi, prijateljstvu, ljubavi prema kućnim ljubimcima, ali i one koje definiraju što je to uopće ljubav.
Izdvajamo nekoliko njih za kojima svakako vrijedi posegnuti, a na vama je da kreirate vlastiti popis u najljepšoj knjižari u gradu.

Jane Austen: „Ponos i predrasude“, „Razum i osjećaji“
Prošle su godine svi ljubitelji Jane Austen došli na svoje kada je u Hrvatskoj objavljeno novo izdanje njenih kultnih romana „Ponos i predrasude“ i „Razum i osjećaji“. Upravo ona mnogima i prva pada na pamet kada se spomenu ljubavni romani. Čarobna ljubavna priča Lizzy Bennet i gospodina Darcyja, kao i traganje za ljubavlju sestara Marianne i Elinor ponovno će vas vezati uz stranice ovih klasika i pokazati da se ljubav pojavljuje kada je najmanje očekujete.

Laura Barnett: „Tri priče o nama“
Jeste li se ikada pitali što bi se dogodilo da ste umjesto odabranim životnim putem krenuli nekim drugim? Upravo takvu tematiku obrađuje prvijenac novinarke i književnice Barnett koji prati tri verzije budućnosti Eve i Jima koji se prvi puta upoznaju u Cambridgeu. Jim hoda stazom kad žena, koja mu je prilazila na biciklu, naglo skrene kako bi izbjegla psa. Autorica nas potom vodi kroz tri različite inačice njihove budućnosti (zajedničke i odvojene) te nam pokazuje da i najmanji detalj može stvoriti neraskidivu ljubav.


Nina George: „Mala pariška knjižara“

Ljubav je često mnogima i boljka, no protagonist višestruko nagrađivane „Male pariške knjižare“ ima lijek i za te probleme. Dakako, u obliku knjiga. Jeanu, vlasniku jedne neobične ploveće knjižare, nije strano ni pronalaženje lijeka za tugu, melankoliju ili rastresenost drugih ljudi, no istodobno ne zna izliječiti sebe pa odlazi na putovanje u čarobnu Provansu i potragu za svojim životom kako bi ponovno zavolio samoga sebe.

Mani Gotovac: „Ćutim te“
Jedna od naših najboljih književnica, dramaturginja i teatrologinja u svome je posljednjem romanu prikazala sva lica ljubavi, kao i krhkost i snagu pojedinca u društvu za koje se čini da srlja u propast. Samoubojstvo tinejdžerke otvara stranice knjige i raspetljava složene odnose disfunkcionalne obitelji. Snažan i slojevit roman pokazat će vam da i u najmračnijim danima vrijedi tražiti smisao života i dakako – ljubav. 

Steven Rowley: „Lily i hobotnica“
Svatko tko ima kućnog ljubimca, posebno psa, zna da se takva ljubav može usporediti s rijetko čime. To dobro zna i Rowley koji je roman posvetio svojoj uginuloj jazvačarki. Ova će vas knjiga nasmijati, rasplakati i pokazati vam da ponekad i psi mogu biti naši najbolji učitelji o životu.

Monica Wood: „Dječak kakvog nema“
Sasvim posebno prijateljstvo starice One Vitkus i jedanaestogodišnjeg dječaka koji joj je poslan kako bi joj pomagao oko kuće okupiralo je stranice jednog od najvećih književnih hitova protekle godine. Međutim, jednog se dana umjesto dječaka u Oninoj kući pojavljuje njegov otac, ne želeći Oni odmah otkriti da je njegov sin izgubio život. Ipak, dječakova osebujnost i vedra narav kojoj je pristupao životu pomoći će i Oni i dječakovim roditeljima da izglade međusobne odnose i nastoje ispraviti pogreške iz prošlosti.

Helen Fisher: „Anatomija ljubavi“
Sve aspekte ljubavi o kojima smo govorili savršeno povezuje reme-djelo koje ljubavi pristupa na znanstveni način. Autorica je provela niz istraživanja na ljudskom mozgu kako bi istražila što se događa u nama kada osjećamo ljubav, zaljubljenost ili privrženost. Pokušava dati odgovore na to što je ljubav, koja je razlika između ljubavi i zaljubljenosti, kako se uopće događa i postoji li ljubav na prvi pogled, a sve to s aspekta modernih tehnologija koje neminovno okupiraju naš život.
Time smo zaokružili naše malo putovanje odabranim ljubavnim naslovima, a vas pozivamo da se otputite u naše knjižare kako biste u mjesecu ljubavi još jednom otkrili najjaču privlačnu silu na svijetu zvanu ljubav.