Najbolji dječji naslovi na popustu do 70 posto

09.03.2018. Piše: Tatjana Barat
header image

Mjesec igre i dječje knjige u punom je zamahu u knjižarama Hoću knjigu, a osim brojnih radionica, ovog mjeseca možete odabrati čak petsto knjiga za djecu i mlade, ali i one koje uz koje ćete steći dodatne roditeljske vještine, uz čak do 70 posto popusta!

Čitanje gradi uspješne ljude
Ne kaže se bez razloga da je od kolijevke pa do groba najljepše đačko doba, ispunjeno šarenim slikovnicama, knjigama i didaktičkim igrama. Osim toga, brojna su istraživanja pokazala da su uspješnija djeca roditelja koji ih potiču na čitanje i samostalno istraživanje onoga što ih najviše veseli.
Želi li vaše dijete biti znanstvenik, književnik, liječnik, oceanolog ili pak jednostavno želite da od najranijeg djetinjstva obogati svoj rječnik putem čitanja knjiga, svakako navratite u naše knjižare. U bogatoj ponudi možete birati između čak petsto naslova, i to od onih iz područja edukacije i pedagogije, klasike dječje književnosti, ali i najnovije naslove domaćih i stranih dječjih autora.
U nastavku donosimo pregled nekoliko od njih.

Hans Christian Andersen: Bajke
Ako vam je kao i nama prva asocijacija na djetinjstvo čitanje Andersenovih bajki, svakako posegnite za posebnim ilustriranim izdanjem primjerenim i najmlađem uzrastu. Edukatori se slažu da je čitanje klasičnih bajki vrlo važno za djetetovo poticanje kreativnosti i mašte  pa se uz  svoje mališane podsjetite avantura male sirene, ružnog pačeta, slavuja, kositrenog vojnika, Palčice i cara koji je svom silom želio novo ruho.

Marcus Pfister: Riba duginih boja
Jednako poučna, no nešto novijeg datuma je bajka koja govori o ribici Srebrici, ribici s najljepšim, sjajnim ljuskama u cijelome moru. Srebrica će djeci pokazati koliko oholost i sebičnost mogu utjecati na naš život, ali i koliko sreće i zadovoljstva donosi davanje drugima.

Maja Šimleša: Suli u avanturi
Za predškolski i rani školski uzrast idealna je knjiga profesorice i književnice Maje Šimleše. Žirafa Suli kreće u avanturu potrage za pripadanjem, prijateljstvom i traženjem svoga mjesta pod suncem. Kako bi pronašla prijatelje, Suli upoznaje krda zebri, bivola i brojnih drugih afričkih životinja, no čini se da nije nalik nikome od njih. Ipak, daljnja će joj potraga pokazati koliko je važno u potrazi za pripadanjem zadržati sebe, a sve to u okrilju vrlo spretne narativne rime zbog koje će djeci ova knjiga biti još dojmljivija.

Nada Mihaljević: Anđeo plišanih igračaka
Imate li u obitelji dijete s teškoćama u razvoju ili pak ono ide u razred s vašim djetetom, vrlo je važno shvatiti što se sve događa u njegovoj glavi. Takvu tematiku izvrsno objašnjava književnica Nada Mihaljević u knjizi nagrađenoj Nagradom Grigor Vitez za najbolju dječju knjigu 2013. godine.
Knjiga na topao, iskren i, prije svega, djeci razumljiv način govori o dječaku Viktoru, kojemu su dijagnosticirani ADHD, autizam i savantizam, o njegovim svakodnevnim „avanturama“ i malim, no za njega velikim pobjedama. Jednako tako dotiče se i problematike dijabetesa od kojeg boluje Viktorov prijatelj i susjed Miro.
Osim što je knjiga odlična za sve one koji rade s djecom s teškoćama poput Viktorovih,  jednako je tako nezaobilazno štivo za djecu. U njima će probuditi empatiju, razumijevanje i odgovornost za djecu koja su možda ponešto drugačija od njih, ali jednako tako zanimljiva, vrijedna i jedinstvena.

R. J. Palacio: Čudo
Za nešto veće dijete u vašoj obitelji idealna je knjiga Čudo prema kojoj je nedavno snimljen i istoimeni hvaljeni film. Radnja prati desetogodišnjeg dječaka Auggieja, rođenog s teškim genetskim poremećajem deformacije lica zbog kojeg je već u najranijoj dobi bio izložen desecima operacija i nikada nije pohađao školu. Sada roditelji odlučuju da je vrijeme za Auggiejevo uključenje u odgojno-obrazovni sustav. Prepun strahova od poruge, ismijavanja i nove okoline, Auggie kreće u pustolovinu života, a iz perspektive njegove obitelji, novih prijatelja i njega samoga, saznajemo koliko je važno biti prihvaćen i prihvatiti druge.

Maja Pitamić: Montesori igre i aktivnosti
Želite li od prvog dana života svoje bebe kod nje poticati ključne stadije njezinog razvoja, svakako posegnite za knjigom koja kroz igru istražuje razvoj osjetila, koordinacije, umjetničkih vještina, pokreta, jezika i naravi. 
Montessori pedagogija (nazvana tako prema talijanskoj edukatorici i pedijatrici Mariji Montessori) naglašava važnost veze između svih živih bića, kao i potrebu za time da svaka osoba na ovom svijetu mora pronaći svoju ulogu i smisao postojanja. Ona potiče djetetovu samostalnost, ali i traženje pomoći ako je ono zaista potrebno, a sve to putem igre primjenjive u svakodnevnom životu.
 
 

Prijavite se i budite prvi koji će iskoristiti prednosti online kupnje

Prijava