Pridružite se Francuskoj večeri u Hoću knjigu Megastoreu

23.01.2018. Piše: Tatjana Barat
header image

Postoji li išta romantičnije od uživanja u francuskoj literaturi i slasticama te istodobnoj mogućnosti osvajanja putovanja za dvije osobe u najromantičniji grad na svijetu i sve to u mjesecu zaljubljenih? Hm, teško...


Udružene književne i francuske snage
Upravo zato 1. veljače naša Hoću knjigu Megastore knjižara za sve vas priprema pravu poslasticu u čijoj smo organizaciji udružili snage s najčitanijim hrvatskim književnim blogericama Alis Marić (Čitaj knjigu), ujedno i partnericom događanja, Andreom Cvjetković (Sovin kutak) i Anom Jembrek (Books Rock My World) te partnerima Atout France i Air France koji će se pobrinuti za bezbrižno putovanje jednog para u Grad ljubavi. Poseban pečat cijeloj večeri dat će Michel Forissier, koji će prisutnima približiti poznate lokalitete iz popularne francuske beletristike.
Ako ste ljubitelj knjiga poput „Male pariške knjižare“ Nine George, „Kako biti Parižanka u svakoj prilici" autorica Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline De Maigret i Sophie Mas te "Vikend u Parizu" Jojo Moyes, imamo odlične vijesti za vas jer ćemo na ovoj sasvim posebnoj večeri raspravljati upravo o tim naslovima, sve odreda nadahnutima Parizom, uz pomoć naših blogerica.

Tri francuske literarne senzacije
„Mala pariška knjižara“ prava je književna senzacija koja je očarala svijet i pokazala nam kolika je moć čitanja. Knjižar Jean Perdu, vlasnik jedne neobične ploveće knjižare Pharmacie littéraire, uvijek zna kako pronaći lijek za točno određenu boljku, bilo da se radi o tuzi, melankoliji, rastresenosti ili bilo čemu drugome, a lijek su, dakako, knjige koje Jean smatra slobodom s krilima od papira. Međutim, istodobno ne zna kako izliječiti sebe pa odlazi na putovanje u čarobnu Provansu i potragu za svojim životom.
Nešto laganije štivo krije se iza korica još jedne književne senzacije pod naslovom „Kako biti Parižanka u svakoj prilici“. Vjerujemo da ste baš poput nas barem jednom u životu promatrali te très chic Parižanke i pitali se kako im uspijeva uvijek biti u najboljem mogućem izdanju. Što je najfascinantnije, čini se kao da se ni najmanje ne trude, a izgledaju besprijekorno i jednostavno uživaju u životu. Četiri prijateljice, autorice ove knjige i, dakako, Parižanke, s nama dijele svoje savjete koje možemo primijeniti na sva područja svog života.
„Vikend u Parizu“ najnovija je knjiga na našem popisu koja jednako tako u okrilju jednog od najljepših gradova na svijetu pokazuje kolika je ženska snaga i koliko je važno pronaći samu sebe, bilo da smo tek zagazili u dvadesete ili se već godinama nalazimo u lošem braku. Knjigu čini središnja priča „Vikend u Parizu“, ali i brojne druge. Zanimljivo je da Nell, junakinja naslovne priče, nikada nije bila u Parizu, a ponajmanje na pariškom romantičnom vikendu, pa je pred njom avantura života.

Kako osvojiti putovanje u Pariz?
Ako baš poput nje ni vi nikada niste bili u gradu čija se magija teško može predočiti u riječi, Hoću knjigu vam uz pomoć partnera Čitaj knjigu, Atout France i Air France pruža priliku da to ispravite. Sigurno vas zanima što trebate učiniti kako biste osvojili spomenuto putovanje i dragu osobu odveli u vrhunski pariški hotel s četiri zvjezdice Saint- Paul (Rive Gauche) u kojem vas neće prestati tetošiti kada se vratite s obilaska pariških znamenitosti.
E, to ćete morati otkriti na samoj Francuskoj večeri! Obećajemo da će zadatak biti izuzetno zanimljiv. Prije samog otkrivanja detalja uživajte s nama u čaroliji francuskih književnih uspješnica, a ni pokoji slasni macaron nije nikome naštetio, zar ne?
Vidimo se, chers amis!
 

Prijavite se i budite prvi koji će iskoristiti prednosti online kupnje

Prijava