Image alt text

O nama

Hoću knjigu: inovativni knjižarski lanac koji potiče ljubav prema čitanju

Hoću knjigu je knjižarski lanac koji je osvojio srca mnogih ljubitelja knjige diljem Hrvatske, a i šire. Svim knjigoljupcima nudi najbolji izbor iz svijeta knjiga, igračaka i papirničkog asortimana. Na knjižarskoj sceni pojavio se nakon kraha knjižarskog lanca APM (Algoritam, Profil i Mozaik) u lipnju 2017. godine, a iza lanca stoje trojica poduzetnika s bogatim iskustvom u papirničarskoj branši i farmaceutskoj industriji - Jurica Čubrić, Zvonko Čubrić i Matija Fojs. Kao strastveni čitatelji i obožavatelji knjiga, otvaranjem ovog knjižarskog lanca htjeli su posjetiteljima ponuditi novo iskustvo knjige kroz dinamičan i zabavan sadržaj, atraktivnu ponudu i savršeno mjesto okupljanja za sve knjiške moljce. Tako je Hoću knjigu nedavno proslavio svoj peti rođendan, a broj knjižara diljem Hrvatske popeo se čak na deset.


Hoću knjigu se ponosi svojom raznovrsnom ponudom knjiga; bez obzira na to je li riječ o popularnoj beletristici, klasičnim djelima, stručnoj literaturi ili dječjim slikovnicama, ovaj knjižarski lanac ima sve. Svaki posjetitelj može naći nešto za sebe, a za sve one koji nisu u blizini knjižara ovdje je i webshop s preko pedeset tisuća različitih proizvoda. Sve su knjižare moderno opremljene i uređene, a posjetitelji se osjećaju dobrodošlima jer, osim što mogu slobodno lutati knjižarom i istraživati najnovije naslove, za njih je kreiran i knjiški kutak gdje se mogu udobno smjestiti i prolistati odabrane knjige. Osim knjiškog asortimana kupcima se nudi i bogata ponuda igračaka za djecu, društvenih igara i memorabilije te svatko može naći nešto za sebe.


Budući da iza ovog lanca stoje veliki ljubitelji knjige, na prvom mjestu nije kupac, već čitatelj, pa tako Hoću knjigu ima snažan fokus na povezivanju književne zajednice. Održano je više stotina knjiških promocija, pokrenuto nekoliko Book Clubova i organiziran velik broj knjiških događanja koji posjetiteljima omogućuju da upoznaju omiljene autore, raspravljaju o književnosti, dijele svoje ideje i inspiraciju te stvaraju trajna prijateljstva. Organiziraju se također i brojne interaktivne radionice za djecu i mlade gdje svi mogu izraziti svoju kreativnost i naučiti nešto novo. Osim promocija i radionica, Hoću knjigu Youtube kanal broji čak pet knjiških emisija za sve uzraste i interese.


Kako biste u potpunosti uživali u online kupovini, za vas je kreirana i nova, bolja stranica, a za sve one koji više vole birati svoje knjige uživo, detaljan popis poslovnica, adresa i radnih vremena možete naći ovdje.

Pretplati se na newsletter

Šaljemo ti isključivo važne informacije, kao što su akcije, novi proizvodi i obavijesti.

Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?