Image alt text

Book Patrola: Vrijeme za dekicu i dobru knjigu

13.11.2023.

Piše: Hoću knjigu

Dok studeni vjetrovi otpuhuju jesenje lišće i nagovještaju dolazak zime, mi vam predlažemo da se udobno smjestite u omiljenu fotelju ili kauč i pripremite za novo čitalačko putovanje. Pogledajte knjiške poslastice naših knjižara za mjesec studeni.

Image alt text

Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja

James Norbury

U Putovanju Velikog Pande i Sićušnog Zmaja, James Norbury uvodi nas u čarobni svijet prijateljstva između neobičnog para koji odlazi na nezaboravnu avanturu. Veliki Panda i Sićušni Zmaj suočavaju se s brojnim izazovima i istovremeno nas uče o važnosti ustrajanja, hrabrosti, i unutarnjeg mira. 

Naši knjižari iz City Center One West reći će kako je "ova knjiga, prepuna divnih ilustracija, prikladna za djecu i odrasle i uči nas raznim životnim vrijednostima".


Image alt text

O čemu razmišlja muškarac kad ne razmišlja o seksu

Shed Simove

Naši knjižari iz knjižare Buzin tvrde kako je ovo "odlična preporuka za sve znatiželjne žene, ali i muškarce".

Zavirite u tajanstveni svijet muškog uma i otkrijte odgovor na vječno pitanje: o čemu muškarac zaista razmišlja osim o seksu? Saznajte kako muški um funkcionira, osim kada se, naravno, fokusira na "tu" jednu stvar!

Image alt text

48 zakona moći

Robert Greene

Ova iznimno utjecajna knjiga, koja već desetljećima dominira top listama diljem svijeta, analizira povijest moći i sažima je u 48 precizno definiranih zakona. Autentična i prosvjetljujuća, knjiga nam pruža uvid u filozofije velikih stratega poput Machiavellija i Sun Tzua te objedinjuje njihove misli s praktičnim savjetima. 

Naši knjižari iz Gardena poručuju kako je ovo "knjiga inspirativnih govora i misli nekih od najpoznatijih ličnosti povijesti i sadašnjosti. Brojni primjeri taktika slavnih i uspješnih osoba, za sve koji žele shvatiti kako funkcioniraju međuljudski odnosi."

Image alt text

Priručnik za Ratnika Svjetlosti

Paulo Coelho

Knjižari iz Varaždina reći će kako je ovo "jedinstvena i čudesna zbirka parabola, mudrih i poetskih izreka o životnom putovanju“.

Coelhov "Priručnik za Ratnika Svjetlosti" zbirka je zapaženih zapisa prvotno objavljenih u brazilskim novinama tijekom 1990-tih. U prepoznatljivom poetsko-filozofskom stilu, karakterističnom za Coelhova djela, knjiga oživljava Ratnika Svjetlosti, čiji duh donosi hrabre odluke. Ova knjiga uči nas o umijeću ravnoteže između osame i ovisnosti o drugima.

Image alt text

Dječja kvizopedija - Budi genij!

Grupa autora

Pobudite djetetovu, ali i svoju radoznalost i učite zajedno uz brojne zanimljive i poučne informacije iz „Dječje kvizopedije Budi Genij!“.

Ovu knjigu preporučuju naši knjižari iz poslovnice City Center One East koji kažu kako je ovo „opća enciklopedija s pitanjima za radoznale umove. Detaljno razrađeni fantastični podatci u nevjerojatnim slikovnim kvizovima čine ovu knjigu izvrsnom za zabavu i učenje“.

Image alt text

Moj Hygge dom

Meik Wiking

Meik Wiking, autor bestselera o hyggeu, sada nas vodi kroz umjetnost stvaranja sretnog doma u svojoj novoj knjizi "Moj Hygge dom". Inspiriran danskim načinom života, Wiking otkriva kako kroz pametan dizajn, rasvjetu i prostor možemo pretvoriti svoj dom u ugodno utočište. Ovu knjigu preporučuju knjižari iz Megastorea jer „pruža praktične savjete o važnosti prostora, svjetlosti te održavanju bliskih odnosa s ukućanima, naglašavajući da sreću u domu možemo postići bez obzira na veličinu prostora“.

Image alt text

Znanost kuhanja

Stuart Farrimond

"Znanost kuhanja" pruža obilje ilustracija i korisnih informacija kako postati majstor u kuhinji. Knjiga razotkriva tajne ukusne kuhane hrane, od odluka poput soljenja mesa do prepoznavanja svježe ribe. Saznajte kako sačuvati hranjive sastojke u povrću, usavršiti pripremu ribe, ili čak spasiti presoljeno jelo. 

„Ako želite potpuno razumjeti znanost koja stoji iza savršenog obroka, ova je knjiga pravi izbor za vas“, poručuju iz knjižare u Arena centru.

Image alt text

5 prijatelja: Na otoku s blagom

Enid Blyton

U prvom dijelu svjetski poznatog serijala Enid Blyton, "5 prijatelja - Na otoku s blagom," Julian, Dick, Anne, Georgina (poznata kao George) i njihov vjerni pas Timmy započinju nezaboravnu pustolovinu istražujući otok Kirrin. Oštre stijene i ruševni dvorac vode ih do tajanstvenog otkrića ispod dvorca, pokrećući napetu potragu za blagom. 

Ovaj dječji hit naši knjižari iz Rijeke preporučuju „svima koji vole uzbudljiv svijet misterija i avanture“.

Image alt text

Dugo putovanje maloga vuka

Rachel Bright

Vučić Vilko je neustrašiv i uvijek samostalan, no kad se nađe izgubljen u studenoj arktičkoj noći, shvaća vrijednost prijateljstva. Ova hrabra pustolovina, ispričana kroz igru riječi i prekrasne ilustracije Rachel Bright i Jima Fielda, otkriva moć zajedništva kad se prijatelji udruže kako bi pomogli malenom Vilku. Knjižari iz Zadra kažu kako da je ovaj naslov „priča o prijateljstvu i uzajamnoj podršci koja donosi radost čitanja“.

Image alt text

Čitam te kao knjigu

Emily Henry

Život Nore Stephens, književne agentice iz velikoga grada, dobiva neočekivani zaokret kada je sestra zamoli da provede ljeto u malom mjestu. Umjesto romantičnih sastanaka, Nora se susreće s poznanikom iz prošlosti, što u njezin život donosi neočekivane komplikacije. Ova duhovita priča preporuka je knjižara iz Splita jer „otkriva kako se ljubav i karijera mogu ispreplesti na potpuno neočekivane načine“.

Pretplati se na newsletter

Šaljemo ti isključivo važne informacije, kao što su akcije, novi proizvodi i obavijesti.

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje