Image alt text

Narudžbe i dostava

Narudžbe

Hoću knjigu webshop broji više od pedeset tisuća artikala, a sve što vas zanima možete naći kategorizirano u izborniku lijevo – knjige, strane knjige, papirnicu, školski asortiman, darove, igračke te brojne akcije i novitete.


Ako želite detaljnije pretraživati unutar neke kategorije, uvijek možete odabrati opciju Filtriraj i niže izabrati koje proizvode želite vidjeti – nove, snižene ili isključivo one koji su dostupni putem webshopa.


Kupovinu možete izvršiti kao gost, a možete se i registrirati na našu stranicu kako biste spremali omiljene proizvode na listu želja i pregledavali svoje prethodne narudžbe. Ako zapnete tijekom naručivanja, uvijek Vam možemo pomoći preko maila (web.shop@hocuknjigu.hr), društvenih mreža ili pak na broj mobitela 091 605 3147 (od ponedjeljka do petka, 7-15 sati). Pomoći ćemo Vam i prilikom registracije, korištenja stranica, pretraživanja proizvoda, kod konačnog odabira i potrebnih završnih koraka kako bi se Vaša kupnja u potpunosti realizirala.


Kako bismo pravilno zaštitili sve vaše podatke, plaćanje karticom kod telefonske ili e-mail narudžbe nije moguće.

Ako ne želite ili ne možete izvršiti kupovinu putem weba, možete nas uvijek kontaktirati telefonom ili e-mailom, javiti koje ste proizvode odabrali, koji Vam način plaćanja najviše odgovara te na koju adresu želite dostavu, a mi ćemo Vam poslati ponudu po kojoj možete platiti internet bankarstvom ili općom uplatnicom. Ako želite, možete platiti i gotovinom kod preuzimanja naručenih proizvoda (ako to odaberete kao opciju).


 • Pošaljite mail na web.shop@hocuknjigu.hr te naznačite koji proizvod želite naručiti
 • Odaberite način plaćanja i adresu dostave željenog proizvoda. Zbog zaštite Vaših podataka, narudžbe e-mailom ili telefonom ne mogu se plaćati kreditnim karticama.
 • Ovisno o izabranom načinu plaćanja, slijedi:
  • Ponuda za plaćanje virmanom ili općom uplatnicom
  • Plaćanje prilikom dostave naručenih proizvoda
 • Nakon što proknjižimo uplatu (ako se ista plaća pouzećem), šaljemo naručene proizvode
 • Proizvode je moguće preuzeti osobno u knjižari, ali isključivo u našoj knjižari Hoću knjigu CCO East, Slavonska avenija 11d, Zagreb, nakon potvrde o preuzimanju koju ćete dobiti putem maila.

Kontakt telefon: 091 605 3147

Radno vrijeme za pomoć kod naručivanja: od ponedjeljka do petka, od 7:00 do 15:00 sati


Uvijek nam možete poslati mail na web.shop@hocuknjigu.hr te ćemo Vam odgovoriti prvom prilikom.Brza i sigurna dostava

Hoću knjigu dostavlja proizvode i usluge na području Republike Hrvatske. Vaša pošiljka je osigurana od gubitka u dostavi na cijelom području dostave.


Više informacija o našoj usluzi dostave proizvoda možete zatražiti na e-mail adresu web.shop@hocuknjigu.hrUvjeti dostave

Dostava se vrši do primatelja pošiljke. Dostava se vrši putem prijevozničke tvrtke (GLS) koja obavlja usluge transporta. U suradnji sa svojom prijevozničkom tvrtkom, Hoću knjigu nudi pouzdanu i fleksibilnu uslugu dostave do krajnjeg primatelja. Tehnika dostave do krajnjeg primatelja se vrši u sljedećim koracima:


 1. Rano obavještavanje primatelja paketa o dostavi putem e-maila ili sms-a
 2. Putem linka dobivenog u e-mail ili sms obavijesti, primateljima je na raspolaganju širok izbor opcija za dostavu paketa, čak i prije prvog pokušaja isporuke
 3. Tri pokušaja dostave
 4. Dostupnost dodatnih opcija dostave prije samog slanja pošiljke ili nakon prvog neuspjelog pokušaja dostave:
 • dostava na izvornu adresu, ali na određeni datum
 • dostava na drugu adresu
 • dostava i odlaganje paketa na određenom mjestu bez dokaza o isporuci (POD)
 • osobno preuzimanje paketa u GLS područnom skladištu (depo-u)
 • odbijanje preuzimanja paketa

Dostava je besplatna za sve narudžbe iznad 53,09 eura. Za naručenu robu u iznosu manjem od 53,09 eura, dostava se naplaćuje u paušalnom iznosu od 3,32 eura.


Prijevoznička tvrtka (GLS) dostavlja proizvode ili usluge u roku od maksimalno 48 sati od preuzimanja pošiljke u skladištu hocuknjigu.hr (ne računajući vikende i praznike). Iznimka su otoci gdje se dostava vrši u roku od maksimalno 72 sata od preuzimanja pošiljke u skladištu hocuknjigu.hr.


Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.


 

Gdje je moja narudžba?

Status narudžbe možete jednostavno pratiti na svojem hocuknjigu.hr profilu putem jedinstvenog broja (koji ćete dobiti u Potvrdi narudžbe), a koji je ujedno i broj Vašeg paketa. Uđite u svoj hocuknjigu.hr profil i kliknite na link Narudžbe kako biste provjerili trenutni status svoje narudžbe te dodatno provjerili svoj jedinstveni broj paketa ako je isti predan na dostavu. Nakon što je prijevoznička tvrtka (GLS) preuzela pošiljku, pomoću svojeg jedinstvenog broja paketa možete vrlo lako provjeriti trenutačnu lokaciju svojeg paketa na sljedećem linku – https://gls-group.eu/HR/hr/pracenje-posiljke.


Detaljan mehanizam dostave od trenutka preuzimanja paketa u skladištu hocuknjigu.hr od strane prijevozničke tvrtke (GLS) bi išao sljedećim koracima:


1. korak: Informacije na početku otpreme


Hoću knjigu zaprima narudžbe, priprema otpremu i putem sustava za otpremu GLS-u prenosi uobičajene podatke o paketu – uključujući i e-mail adresu te broj mobilnog telefona primatelja. Na taj način se aktiviraju opcije fleksibilne dostave. GLS putem e-mail poruke i/ili sms-a obavještava primatelja o predstojećoj dostavi kao i o standardnom vremenskom okviru dostave. GLS također šalje poveznicu, koja primatelje neposredno vodi na GLS-ovog upravitelja dostave (Delivery Manager) gdje oni imaju mogućnost odabira između nekoliko opcija dostave prema vlastitim željama i potrebama. 


2. korak: Obavijest o očekivanom vremenskom okviru dostave


Ujutro, na dan dostave kad dostavljač skenira paket, primatelju se automatski šalje druga obavijest putem e-mail i/ili sms-a, koja sadrži 3-satni vremenski okvir očekivane dostave. Poruka također sadrži telefonski broj dostavljača i službe za korisnike. U tom se vremenu GLS-ov upravitelj dostave (Delivery Manager) više ne može koristiti.


3. korak: Ponuda različitih opcija dostave na izbor


U slučaju da je prvi pokušaj dostave neuspješan, primateljima se automatski šalje obavijest putem e-maila i/ili sms-a. Poruka sadrži poveznicu koja neposredno vodi na GLS-ovu stranicu upravitelja dostave (Delivery Manager) gdje sve opcije za dostavu stoje na raspolaganju, i gdje primatelji ponovo mogu odrediti što će se dalje odviti s paketomOsobno preuzimanje

Plaćene narudžbe odabranih proizvoda možete osobno preuzeti u našem dućanu:


Hoću knjigu d.o.o.

Poslovnica CCO East

Slavonska avenija 11d

10 000 Zagreb


Radno vrijeme:

Ponedjeljak - subota: 9:00 - 21:00

Nedjelja: provjerite radno vrijeme ovdje


Prilikom osobnog preuzimanja, molimo vas da prvo provjerite je li roba spremna za preuzimanje na e-mail web.shop@hocuknjigu.hr ili broj telefona 091 605 3147 (od ponedjeljka do petka 7-15 sati), a prilikom preuzimanja ponesite kopiju računa koji ste prethodno dobili na vašu e-mail adresu. Osobno preuzimanje robe kod nas je besplatno te se ne naplaćuju nikakvi dodatni troškovi.


NAPOMENA: za virmanske uplate, roba se isporučuje tek nakon što uplatu proknjižimo (prema izvodima iz banke - u pravilu, sljedeći radni dan), pa vas, isto tako molimo, da prethodno provjerite stanje pošiljke na e-mail web.shop@hocuknjigu.hr ili broj telefona 091 605 3147 (od ponedjeljka do petka, 7-15 sati).


Rok za uplatu kupoprodajne cijene proizvoda (iznosa navedenog na potvrđenoj narudžbi) iznosi 3 (tri) dana od dana kada Kupac zaprimi obavijest Prodavatelja o potvrđenoj narudžbi, osim u slučaju plaćanja po pouzeću. U slučaju da Kupac u tom roku ne izvrši uplatu kupoprodajne cijene, a Prodavatelj i Kupac nisu ugovorili nešto drugačije, potvrda narudžbe postaje neobvezujuća za Prodavatelja i ista se briše iz sustava .

 


Poklon pakiranja

Naručujete li poklon za poslovnog partnera, posebnu osobu, dijete ili možda za nekoga u koga ste zaljubljeni, nudimo vam mogućnost odabira prigodnog poklon pakiranja prilikom osobnog preuzimanja plaćene robe.


Iskoristite mogućnost posebnog aranžiranja Vaših poklona iz naše ogromne ponude ukrasnih papira, vrpci i raznih dodataka za savršeno upakirano iznenađenje. Više o ponudi ukrasnih mogućnosti možete saznati na našem webu. Ako želite upakirani poklon učiniti još posebnijim, ubacite i prigodnu čestitku iz naše ponude.


Ako imate dodatnih pitanja ili trebate detaljnije informacije, obratite nam se na e-mail web.shop@hocuknjigu.hr.

 

Neradnim danima i praznicima naručivanje telefonom ili e-mailom nije dostupno.


Načini plaćanja i R1 računi


Cijena je ista za sve oblike plaćanja!


Web trgovina hocuknjigu.hr omogućuje Vam kupnju odabranih proizvoda plaćanjem izravno putem interneta:


 • debitnom karticom tekućeg računa - Maestro
 • kreditnim karticama: American Express, Diners, MasterCard, Visa
 • općom uplatnicom ili internet bankarstvom
 • gotovinom (po primitku pošiljke)

Plaćanje kreditnim i debitnim karticama:

American Express, Diners, MasterCard, Maestro i Visa

Pri plaćanju u web trgovini hocuknjigu.hr koristite WSPay – sigurni sustav za online autorizaciju kreditnih kartica u realnom vremenu. Plaćanje po primitku pošiljke (pouzećem):

Opcija plaćanja pouzećem omogućuje Vam da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem nije moguće kod osobnog preuzimanja na našem skladištu (osim u slučaju dogovora o preuzimanju robe u našoj trgovini).

Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu.


Plaćanje Internet bankarstvom, mobilnim bankarstvom:

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju email adresu ćete dobiti ponudu sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu zatim možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte, Fine ili sl.

Uplate zaprimamo na račun Raiffeisenbank Austria d.d.


IBAN: HR3124840081135145880


Izjava o konverziji

Sva plaćanja bit će izvršena u eurima. Aktualni tečaj možete provjeriti klikom na tečajnu listu.

Kod terećenja vaše kreditne kartice, isti iznos se pretvara u lokalnu valutu prema tečaju udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike od originalne cijene navedene na našim web stranicama.


Izjava o prikazu valute

Sve cijene na web shopu hocuknjigu.hr izražene su u eurima.


Trebate R1 račun?

1. korak - Kliknite na svoj profil


Kliknite na ikonu za svoj profil u gornjem desnom dijelu stranice. Ako već imate profil na našoj stranici, samo unesite podatke za prijavu i kliknite na Prijavi se. Ako još niste prijavljeni, kliknite na Registriraj se i kreirajte svoj novi profil.


2. korak - Kreiranje novog profila


Upišite ime i prezime te e-mail osobe koja će naručivati robu u ime Vašeg poduzeća, zajedno sa željenom lozinkom. Kliknite na Prijavi se i stranica će Vas odvesti na Vaš profil. Ondje možete urediti svoje podatke klikom na gumb, a kako biste mogli zatražiti R1 račun, potrebno je pritisnuti Podaci za kupovinu preko tvrtke, nakon čega će Vam iskočiti dio gdje možete upisati ime tvrtke i OIB. Svi su podaci sigurno, jer se kod prijave i registracije koriste sigurnosni protokoli koji onemogućuju krađu osobnih podataka i podataka Vašeg poduzeća.


3. korak - Uređivanje profila


Osim osnovnih podataka poduzeća, možete odmah unijeti i adresu. Nakon što učinite, kliknite Spremi svoje podatke u donjem desnom kutu. Nakon što ste uredili i spremili sve informacije, službeno ste dio Hoću knjigu zajednice. Svoj profil možete uvijek dodatno uređivati, a ako unesete novu adresu, stara će Vam se uvijek nalaziti u padajućem meniju odmah ispod Odaberi adresu za uređivanje. Osim podataka, možete vidjeti i svoje narudžbe, interese i listu želja.

 

4. korak - Kupovina


Vaša registracija službeno je završila i možete početi sa sigurnom kupovinom. Kako biste pratili sve naše najnovije ponude i akcije, prijavite se na naš newsletter. Ako u bilo kojem trenutku zatrebate pomoć, slobodno nas kontaktirajte na e-mail web.shop@hocuknjigu.hr ili broj telefona 091 605 3147 (od ponedjeljka do petka, 7-15 sati).


Sigurnost plaćanja

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSPay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.  

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje