Moramo razgovarati o Kevinu
0

Moramo razgovarati o Kevinu

Lionel Shriver

"Moramo razgovarati o Kevinu" Lionela Shrivera istražuje temu koja će slediti krv u žilama svake majke. U središtu ove potresne priče nalazi se Eva, koja se nikada nije vidjela u ulozi roditelja....

22,90 €

Sažetak knjige

"Moramo razgovarati o Kevinu" Lionela Shrivera istražuje temu koja će slediti krv u žilama svake majke. U središtu ove potresne priče nalazi se Eva, koja se nikada nije vidjela u ulozi roditelja. Posebno ne roditelja sina, odgovornog za hladnokrvno ubojstvo devet osoba neposredno prije svog šesnaestog rođendana. Radnja ovog remek-djela smještena je dvije godine nakon tragedije, kada se Eva bori s posljedicama koje je Kevinov čin ostavio na njen brak, karijeru i sam osjećaj majčinstva. I jedini način da procesuira svoju ulogu u tragediji jest kroz seriju pisama upućenih svom suprugu. Shriverova priča duboko zaranja u pitanja suvremenog majčinstva, obiteljskih odnosa, društvenih utjecaja i faktora u američkoj kulturi koji mogu doprinijeti stvaranju nasilnog ponašanja kod mladih. Roman, koji je briljantno napisan i pronicljivo istražuje granice između krivnje i empatije, odmazde i oprosta, postao je globalni hit i bio je adaptiran u film s Tildom Swinton u glavnoj ulozi. Na prvi pogled, "Moramo razgovarati o Kevinu" je priča o tragediji. No već nakon prvog poglavlja, Shriverovo djelo razotkriva svoju slojevitost kroz sustavno izazivanje čitatelja da se suoče s bolnim istinama o roditeljstvu, odgovornosti i složenosti ljudske prirode. Shriverova sposobnost da se uhvati u koštac s ovim teškim temama donijela je romanu brojne književne nagrade i učvrstila njezin status u svjetskoj književnosti.

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Prevoditelj:

Ilustrator:

Mozaik knjiga d.o.o.

Hrvatski jezik

9789531436137

0x20x14cm

Meki uvez

2024.

520

Vesna Valenčić

-

Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?