Ženski krug dame Tan
0

Ženski krug dame Tan

Lisa See

Neke priče zaista žive vječno. Tako i "Ženski krug dame Tan" Lise See, nam donosi priču o životu Tan Yunxian, izuzetnoj ženi iz dinastije Ming čija je priča inspirativna čak i u 21. stoljeću....

19,90 €

Sažetak knjige

Neke priče zaista žive vječno. Tako i "Ženski krug dame Tan" Lise See, nam donosi priču o životu Tan Yunxian, izuzetnoj ženi iz dinastije Ming čija je priča inspirativna čak i u 21. stoljeću. Yunxian, rođena u prestižnoj obitelji, usprkos Konfucijevom uvjerenju da je "obrazovana žena beskorisna žena", odgajana je da bude iznimno obrazovana, zahvaljujući svom djedu i baki. Baka, koja je bila među rijetkim ženskim liječnicima u Kini, prenosi svoje znanje o kineskoj medicini na Yunxian i njezinu prijateljicu Meiling, mladu vježbenicu primaljstva. Njihova zajednička strast prema medicini i brizi o ženskom zdravlju učvršćuje njihovo prijateljstvo već od rane dobi. Međutim, nakon što se Yunxian uda, svekrva joj zabranjuje da prakticira medicinu i druži se s Meiling. Yunxian se tako nalazi u borbi između društvenih očekivanja da postane poslušna supruga i majka, i svoje strasti prema pomaganju drugim ženama. Lisa See u "Ženskom krugu dame Tan" istražuje žensku autonomiju, obrazovanje i neumoljivu želju za pomaganjem unatoč društvenim preprekama. Roman je pohvaljen kao prekrasno napisano djelo koje slavi žensku snagu i međusobnu podršku, dok istodobno kritički promišlja o povijesnim ograničenjima postavljenim pred žene.

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Prevoditelj:

Ilustrator:

Stilus knjiga d.o.o.

Hrvatski jezik

9789533721545

0x20.5x14.5cm

Meki uvez

2024.

356

Dražen Čulić

-

Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?