Zlokobna
0

"Zlokobna", autorice Beatrice Salvioni, je upečatljiva priča postavljena u Italiju 1935. godine, u vrijeme Mussolinijevog režima. Knjiga prati Francescu, djevojku iz buržoaske obitelji, koja s mosta...

17,00 €

Sažetak knjige

"Zlokobna", autorice Beatrice Salvioni, je upečatljiva priča postavljena u Italiju 1935. godine, u vrijeme Mussolinijevog režima. Knjiga prati Francescu, djevojku iz buržoaske obitelji, koja s mosta svakodnevno promatra Maddalenu, siromašnu radničku djevojčicu koju sumještani smatraju ukletom i nositeljicom nesreće. Unatoč društvenim razlikama, Francescu privlači Maddalenin duh nesputane slobode i buntovni karakter. Radnja se razvija oko njihovog neočekivanog prijateljstva, koje je jedinstveno i prkosno u konzervativnom i patrijarhalnom društvu Italije 30-ih godina. Kroz njihovu priču, Salvioni detaljno secira talijansko društvo toga vremena, s posebnim naglaskom na položaj žena. "Zlokobna" istražuje teme kao što su hrabrost, društvene konvencije, i borba protiv moćnika i zloporabe moći. Francesca i Maddalena su simboli otpora i odvažnosti u svijetu koji se klanja poslušnosti i tradiciji. Pitanje je hoće li njihovo prijateljstvo preživjeti u svijetu gdje je nepoštivanje normi i suprotstavljanje autoritetu najveći mogući tabu.

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Prevoditelj:

Ilustrator:

Sonatina j.d.o.o.

Hrvatski jezik

9789538400179

0x21.6x14cm

Meki uvez

2023.

272

Dean Trdak

-

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje