Kako napraviti kruh
0

Više od 60 recepata za izradu kruha u vlastitom domu

20,00 €

Sažetak knjige

Svima koji vole kuhati ova će knjiga otkriti užitak pečenja vlastita kruha. Uvjerit ćete se u to s pomoću ovih jednostavnih recepata za više od 60 različitih vrsta kruha koje je priredio nagrađivani majstor pekarstva Emmanuel Hadjiandreou. Stoljećima su ljudi živjeli na kruhu i maslacu. Taj skromni kruh koji su pekli na ognjištu i jeli cijeli tjedan od pamtivijeka je bio temelj obiteljskih objeda. Posljednjih se godina u pekarnicama, velikim trgovinama i na tržnicama mogu naći sve moguće vrste kruha čime se udovoljava potražnji za izvornim proizvodima. Danas ljudi ponovno otkrivaju čari pečenja vlastita kruha ne samo zato što na taj način mogu uštedjeti nego i zato jer žele uživati pripremajući prirodnu i zdravu hranu. Emmanuel Hadjiandreou predan je stvaranju kruha. On pravi kruhove za koje osvaja nagrade, a u ovoj, svojoj prvoj knjizi objašnjava kako, korak po korak, napraviti kruh. U poglavlju Osnovno o pravljenju kruha naći ćete upute i savjete za uspješno pravljenje kruha i naučiti što se događa s brašnom i kvascem, kako napraviti vlastitu starter-kulturu za kiselo tijesto te koji vam je kuhinjski pribor potreban kako bi vam život bio jednostavniji. U poglavlju Osnovni i ostali kruhovi s kvascem naučit ćete kako napraviti popularni kruh sa sodom bikarbonom, kao i obični bijeli kruh u čemu će vam pomoći jasne fotografije koje prate cijeli tijek pripreme kruha. Na taj način ovladat ćete umijećem pravljenja cijele palete kruhova s kvascem kao što su bagel peciva, talijanska ciabatta, kruh s orasima i kruh s pivom. Kruhovi bez pšenice ili bezglutenski kruhovi nisu namijenjeni samo onima koji ne podnose pšenicu ili gluten. Raž i pir postaju sve popularniji pekarski sastojci, a npr. kukuruzno, rižino, krumpirovo i heljdino brašno možete izmiješati kako biste napravili izvrstan kruh. U ovom ćete poglavlju saznati kako napraviti najviše od onoga što vam je dostupno. Za izučenog pekara kruh s kiselim tijestom najveće je pekarsko umijeće. S malo starter-kulture pripremljene kod kuće uvijek ćete imati osnovu za novi kruh. Na taj drevni način možete napraviti raženi kruh s kiselim tijestom i kuminom, suhim smokvama, orasima i anisom, kao i kruh s čokoladom i grožđicama. Na kraju, u poglavlju Peciva i kolači, kriju se poslastice koje bi vam mogle uljepšati svaki doručak. Kada jednom sami napravite prhke kroasane koji se tope u ustima ili pains au chocolat, nikad ih više nećete kupovati u trgovinama. Osim njemačkog stollena, britanskih peciva hot cross buns i francuskog brioša, ovdje ćete pronaći ideje za recepte iz cijelog svijeta.

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Prevoditelj:

Ilustrator:

Školska knjiga d.d.

Hrvatski jezik

9789530619852

0x25x25cm

Tvrdi uvez

2024.

176

Ana Josić

-

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje