Zašto je E = mc2?
AKCIJA -10,00%
0

Zašto je E = mc2?

Brian Cox, Jeff Forshaw

(i zašto bi nas to trebalo zanimati)

17,91 € 19,90 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana 19,90 €

Sažetak knjige

Jeste li znali da se krećete brzinom svjetlosti? Ne samo vi, već i vaša knjiga, stolica, soba oko vas, vaš dom. Zapravo, sve se kreće brzinom svjetlosti. Iako to ne osjećate, ne brinite, ni Albert Einstein nije bio svjestan toga sve do početka 20. stoljeća, kada je redefinirao suštinu stvarnosti. U Zašto je E=mc2?, Brian Cox i Jeff Forshaw vode čitatelje kroz fascinantno putovanje otkrivanja, osvjetljavajući kako se sve, od knjiga do naših domova, kreće brzinom svjetlosti kroz četverodimenzionalni koordinatni sustav zvan prostor-vrijeme. Na temelju Einsteinovih revolucionarnih ideja, autori razjašnjavaju kako su masa i energija zapravo ista stvar, omogućavajući pretvorbu jednog u drugo putem konstante "c2", čija je vrijednost kvadrat brzine svjetlosti. Cox i Forshaw ne štede na matematičkim detaljima kako bi dublje pojasnili Einsteinove teorije, čime čitateljima nude priliku da zaista razumiju znanstvene koncepte koji leže u osnovi našeg univerzuma. Kroz seriju misaonih eksperimenata i matematičkih razlaganja, knjiga demistificira ideje koje zvuče više kao znanstvena fantastika nego kao dio naše svakodnevice, poput usporavanja vremena i skraćivanja dužine pri približavanju brzini svjetlosti. Iako izazovna, ova knjiga je izuzetno vrijedna za one željne dubljeg razumijevanja fizike, nudeći uvid u rad i postignuća znanstvenika koji su oblikovali i oblikuju naš moderni svijet.

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Prevoditelj:

Ilustrator:

Stilus knjiga d.o.o.

Hrvatski jezik

9789533721668

0x21x14.5cm

Meki uvez

2024.

264

Marija Perišić

-

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje